Polarize cam nedir: Polarize, yansımaları çok iyi süzebilen bir film tabakasıdır. Eski dönemde fotoğrafçıların kullandığı bir filtre olarak karşımıza çıkmıştı. İlk kez 1940 lı yıllarda fotoğraf çekimi sırasında kameraya gelen ışık yansımalarını engellemek amacıyla kullanılmıştır.
Günümüzde ise, polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlükleride de kullanmakta.Bu sayede,Polorizecamlar göz kamaştırıcı ışık yansımalarını süzmesi sağlanıyor.Parlak yüzeylerde, beyaz zeminde, geniş ve düz alanlarda, karda veya su yüzeyinde,mermerde rahatsız edici boyutlara ulaşabilen yoğun yansımalar, polarize cam sayesinde Kırılmış ya da minimize edilmiş oluyor..
POLORİZE CAM NEDİR
Polarize, yansımaları çok iyi süzebilen bir film tabakasıdır. Eski dönemde fotoğrafçıların kullandığı bir filtre olarak karşımıza çıkmıştı. İlk kez 1940 lı yıllarda fotoğraf çekimi sırasında kameraya gelen ışık yansımalarını engellemek amacıyla kullanılmıştır.
Günümüzde ise, polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlükleride de kullanmakta.Bu sayede,Polorizecamlar göz kamaştırıcı ışık yansımalarını süzmesi sağlanıyor.Parlak yüzeylerde, beyaz zeminde, geniş ve düz alanlarda, karda veya su yüzeyinde,mermerde rahatsız edici boyutlara ulaşabilen yoğun yansımalar, polarize cam sayesinde Kırılmış ya da minimize edilmiş oluyor..
Polarize Camlar ve ultraviyole Cam arasında ne fark var?
Özellikle, bu iki cam türü arasından tercih yapmak diye bir durumun sözkonusu olmadığını hatırlatalım. Ultraviyole cam, güneşin zararlı ışınlarını engelleyen bir cam türüdür. Bu özelliği ile bir tercihten ziyade önemli bir ihtiyaçtır. UV filtresi gözleri koruyan ve bu sebeple de iyi bir Güneş Gözlüğünde mutlaka bulunması gereken bir özelliktir.
Polarize camlar ise, ihtiyaca karşılık harika bir opsiyon olarak görebilirsiniz. Kullanım alanına göre tercih sebebiniz olabilir ancak ‘olmazsa olmaz’ bir özellik asla değildir.
Polarize Camları Güneş Gözlüklerinde nasıl anlarsınız?
Bir Güneş Gözlüğünde Polarize Camları olup olmadığını anlamak çok kolay.mesela,Polarize Güneş Gözlüğü testi yapmak için cep telefonunuzu elinize almanız yeterli olacaktır,
Telefonun ekranı açıkken,Güneş Gözlüğünü ekranın üzerine tutun ve yavaşça yatay konumdan dikey konuma getirin. Görüntü tamamen kararıyorsa veya renk değiştiriyorsa,Güneş Gözlüğünüz Polarize camlı demektir.
Yok Eğer polarize camlı olmayan bir güneş gözlüğünüz de varsa; yansıma yapan bir ayna karşısında, iki güneş gözlüğü camını karşılaştırarak da bu sonuca ulaşabilirsiniz.Yada sezer optik çalışanlarından yardım alabilirsiniz yada meşhur gizli balık tutma hadisemizi görebilirsiniz ve bizden sezer optikten güneş gözlüğü satın alırken garanti belgesi ve sertifika istemeyi unutmayın.
Polarize Cam Renkleri Nelerdir Derseniz eğer?
Polarize camlar, diğer camlara göre %40-60 arasında daha koyu olur. Kahverengi,Füme,Gri ve Yeşil Başta olmak üzre nadiren diğer renklerdede üretimimiz vardır. Bu renklerin özellikleri de farklılık gösterir. Örneğin Kahverengi Cam, Renkleri belli bir seviyede bozarken kontrastı artırır. Gri ve Yeşil camlar ise renkleri daha canlı gösterir.
,Polarize güneş gözlüklerinin açık ve parlama ve yansıma alanlarındaki faydaları, bu gözlüğe olan ilgiyi gün geçtikçe daha da artırmasına etki yapıyor,bizce yani dan gözlük seçerken yüz hatlarınıza (yüz şeklinize) iş ortamınıza sağlığınıza uyan gözlükler ve camlar seçmenizi öneriyoruz.
Polarize Camın Avantajları
Karlı Zeminde ve Deniz (Su) Yüzeylerinde oluşan yansımaları kırdığından dolayı doğa sporlarında ve açık alan aktivitelerinde kaliteli ve güvenli görüş sağlıyor.
Araçların ön camında ve diğer kısımlarında oluşan parlamaları engellediğinden, araç kullananlar içinde güvenli bir seçim olacaktır.
Yansımaları kırarken,Göze gelen ışık miktarını da azalttığı için görüşünüzü daha da netleştirir ve keskinleştirir.
Polarize Camın Dezavantajlarıda var Tabiki Çok Şey Gibi!.
LED ve LDC ekranları koyu gösterebilir.Başımızın ufak bir hareketinde bile cep telefonu ekranı karara bilir.
Koyu olan cam rengi,Yorgun ve Uykusuz Şöferler için çok TEHLİKELİ olabilir. Özellikle güneşin doğduğu ve battığı Vakitlerle uyku getirdiğinden şikayet edilmektedir. Daha detaylı bilgileri buraya tıklayın yada arayarak bize ulaşabilirsiniz.